Bağışıklık sistemi bünyede yabancı maddelerle kaşılaştığında verdiği tepkiye ‘‘Alerji’’ denir. Çoğu zaman polen, arı zehirlemesi, hayvan tüyleri, tozlar, kimyasal maddeler , gıdalar, ilaçlar alerjiye neden olur.
“BİOREZONANS TEDAVİSİNİN ETKİLİ VE BAŞARILI SONUÇ VERDİĞİ HASTALIK GRUBU ALERJİLERDİR”.
Bağışıklık sistemi antikor olarak adlandırılan maddeler üretir. Bazı antikorlar kişiyi istenmeyen enfeksiyon ve hastalıklardan korumaya yardımcı olurlar.
Eğer alerjik hastalığınız olmasa bile bünyeye yabancı bir madde girdiğinde antikorlar devreye gireler ve bunun bir sonucu olarak alerji meydana gelebilir. Alerjilerle karşılaşıldığında genelde bağışıklık sistemi, cilt, solunum yolları bu duruma karşı olarak tepkiler verir ve bünyede bazı değişiklikler meydana gelir.
Alerjinin şiddeti kişiye göre değişiklik gösterebilir. Hafif kaşıntılardan kişinin hayatını tehtid eden farklı tepkilerle kaşılaşmak mümkündür.Kesin olarak belirlenmesi zor ve tedavisi de bazen bir o kadar zor olsa bile alerjinin hafifletilmesi mümkündür.
Alerji Nedenleri?
Sağlıklı insanlarda alerji aslında bağışıklık sisteminin bir reaksiyonudur ve yabancı maddelere karşı alınan önlemlerin fiziki yansımasıdır. Fakat bunların dışında alerjiyi tetikleyen bazı iç ve dış etkenler vardır, bu etkenler şunlardır;
- Polen, hayvan tüyü, toz, küf gibi
- Bazı gıdalar, özellikle fıstık, fındık, buğday, soya, balık, kabuklu deniz ürünleri, yumurta ve süt
- Arı ve böcek sokmaları
- İlaçlar, özellikle penisilin veya penisilin-tabanlı antibiyotikler
- Lateks veya diğer maddeler alerjik deri reaksiyonlarına neden olabilir
Biorezonans Alerji Terapisi
Günümüzde biorezonans çok sayıda hastalıkta, rahatsızlığa yol açan etkenin saptanmasından sonra, kişiye göre frekans tedavisi uygulayan bir tedavi yöntemidir. Yöntemin başarısı asıl sorunu belirleyerek, acı ve ağrı olmadan kişiye özel bir tedavi uygulamasıdır.
Vücut elektromanyetik frekansları olan bir sistemdir. Her organın belli bir frekansı bulunmaktadır. Bunlar dışarıdan gelen olumsuz etkilere maruz kalındığında hastalıklar olmaktadır. Hastalıkların tedavisi sırasında tıbbi ve cerrahi yöntemler kullanılsa da, bazen iyileştirme sağlanamamaktadır. Bu nedenle biorezonans tedavi yöntemi tercih edilmektedir. Özellikle biorezonans alerji tedavisinde başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Biorezonans alerji tedavisinde nasıl etki gösterir?
Alerjik hastalıkların tedavisinde öncelikle alerjik etkenlerin saptanması gerekir. Bunun belirlenmesinde kullanılan farklı testler bulunmaktadır. Biorezonans bu aşamada 6400 adet alerjik etkiye neden olan maddeyi ilk seferde, güvenli ve hızlı bir şekilde, ekonomik olarak test yapabilme olanağı sunar.Bu aşamada kullanılan klasik cilt testleri sırasında belirlenebilen alerjik etken sayısı sınırlıdır.
Bazen alerjik maddeler, özellikle buğday, gluten, süt, yumurta gibi etkenler cilt testlerine tepkisiz kalabilir. Vücutta bu maddelere karşı alerjik etki yokmuş gibi başka alerjenlere uyan aşı uygulaması yapılarak, tedavide sınırlı etkiler elde edilmektedir. Uzun zaman aşı tedavisi olmasına rağmen iyileşme gösteremeyen hastaların sayısı küçümsenmeyecek kadardır.
Biorezonans yönteminde kişinin alerjisi olan her madde üzerinde test yapılabilmekte, ardından uygulanan terapi sayesinde iyileşme sağlanmaktadır. Alerjiye neden olan temel(majör) alerjenler buğday(glüten), süt, yumurta gibi maddeler tespit edilmediğinde, en fazla bilinen polen, ev tozu akarı gibi alerjenler için aşı uygulansa bile, diğer alerjenler meydan çıkmakta ve hastalıkta iyileşme sağlanamamaktadır.
Biorezonans alerji hastalıklarında sağladığı olumlu çözümlerle, kalıcı şekilde iyileşme sağlamaktadır.
Biorezonansın Kullanıldığı Alerjik Hastalıklar:
Biorezonans metodu ile alerjik cilt lezyonları, alerjik rinit, alerjik astım, gıda maddesi alerjileri, alerjik mide bağırsak hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde büyük başarı oranları kaydedilmektedir.
1. Alerjik kontakt dermatit; Alerjenle teması takiben ciltte tipik döküntüler ortaya çıkar. Buna sabun, nikel, kobalt, parfüm, plastik, sentetik kumaş gibi maddeler sebep olabilir. Biorezonans ile sebep olan alerjenler bulunur ve tedavi edilir. Tedavi başarı oranları çok yüksektir.
2.Egzama; Çeşitli iç ve dış faktörlere derinin iltihaplı cevabı olarak ortaya çıkan durumun genel ismidir. Egzama (dermatit) en yaygın cilt hastalıklarından biridir, Egzama tedavisi, biorezonansla etkin bir şekilde yapılmakta, biorezonans metodu ile egzamanın oluşumuna sebep olan faktörler tespit edilerek yüksek başarı oranlarıyla tedavi edilebilmektedir.
3.Solunum yolları akut ve kronik hastalıkları: Hafif burun kaşıntısından
– Alerjik Rinit(Saman nezlesi)
– Sinüzit(Alerjik rinosinüzit)
– Allerjik astım
– Allerjik bronşit
– Alerjik konjuktivit’e kadar uzanan geniş bir hastalık grubunu içerir.
4. Hayvan tüyü veya kılı alerjisi; Kedi,köpek,koyun,ördek gibi birçok hayvan tüyüne karşı allerjileri olanlar başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bu yüzden bu alerjilerde genellikle evdeki beslenen hayvanın tüyü istenir. Tedavi sonrası ev hayvanlarıyla birlikte alerjisiz yaşamak hiç de mucize değildir.
5. Polen alerjisi; Hastalarda temiz polen alerjisine ek olarak atık gazlar, hava partükülleri ve haşere ilaçları ile kirlenmiş polenlere de alerji vardır. Bu da alerjenin sürekli şekil değiştirmesi anlamına gelmektedir.Bu yüzden biorezonans tedavisi ile polen alerjisi tamamen geçebileceği gibi her yıl polenlerin yoğun olduğu mevsimlerde kısa süreli hatırlatıcı tedavilere de ihtiyaç duyan hastalar olmaktadır.
6. Gıda alerjileri; İnek sütü, buğday, şeker ve yumurta alerjileri başta olmak üzere bütün majör ve minör alerjenler biorezonans ile yüksek oranda başarı ile tedavi edilebilmektedir.
“HAFTADA BİR KEZ, YAKLAŞIK BİR SAAT SÜREN BİOREZONANS TEDAVİ PLANI UYGULANIR”.
Biorezonans alerji tedavisi uygulanması
Alerjik yapıya sahip kişiler normalde sağlıklı kişilere dokunmayan maddelere istenmeyen tepkiler vermektedir. Alerjik yapıda olanlar bu maddeyi yabancı olarak algılamakta, bağışıklık sistemleri bu maddeyle mücadeleye başlamaktadır. Bu alerjik hastalıkları ortaya çıkarmaktadır. Tedavi için öncelikle alerji testleri yapılır. Testle alerjiye neden olan maddeler belirlendikten sonra, hastanın kaç tane maddeye alerjisi bulunduğuna ve bunların önceliğine göre tedavi uygulanır.
1 saat süren tedavide uygulanan seanslar haftada 1 defa yapılır. Öncelikle kişide belirlenen ana alerjik maddelerin tedavisine başlanır. Ana alerjiler(süt,buğday,yumurta ve şeker) üç seans küçük alerjiler (polen,gıdalar,toz ,akarlar vs..) bir seans sürmektedir.
Biorezonans terapisi sırasında vücutta alerjen maddelerin patolojik frekansı sıfırlanmakta, vücuda güçlendirilen normal frekanslar verilmektedir. Hastadaki iyileşme yapılan ara testler sayesinde kolayca belirlenir.Tedavinin ardından vücut alerji yapıcı maddeleri normal frekans aralığında algıladığından, alerjik reaksiyon olmaz.Süte karşı alerjisi olan bir kişi öncelikle bir süre perhize sokulur.Bu sürede biorezonans terapisi yapılır. Yapılan testle süt alerjisi geçerse, tekrar sütü tüketmeye başlayabilir. Bundan sonra alerjik maddeyi tükettiğinde, alerjik etki ortaya çıkmaz. Tedaviden önce süt yabancı madde olarak algılanmakta, tedaviden sonra bu kişilerde sütü normal olarak algılamaktadır.
Biorezonans alerji tedavisi yan etkisi bulunmayan, ilaç kullanılmayan, oldukça etkili bir terapi yöntemidir. Hastalarda hemen etkisini gösterir. Bebekler, çocuklar ve erişkinlerde güvenle kullanılabilinir.